مراحل پرورش قارچ
برای مطالعه قسمت اول این مطلب بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
1-بهترین زمان شروع پرورش قارچ
بهترین زمان شروع پرورش قارچ معمولا از اواسط شهریورماه تا اواسط بهار است. البته این زمان برای سالنهای مجهز تولید قارچ که دارای خنککنندههای مناسب هستند، بسیار مساعدتر است.
معمولا در زمستان به جای استفاده از رطوبتساز از دیگ بخار استفاده میشود که هم گرمای سالن را تامین میکند و هم موجب ایجاد رطوبت بیشتر میشود.
2-بسته بندی قارچ
با بستهبندی قارچ میتوان به درآمد بیشتر دست یافت. البته قارچ با بستهبندی نیاز به مجوزهای لازم دارد ولی در مواردی دیده شده که شرکتهای بزرگ اقدام به فروش امتیاز لیبل خود به پرورشدهندگان میکنند که میتوان با خرید لیبل برای بستهبندی قارچ در محل تولید اقدام کرد.
3-سود بیشتر چگونه؟
در صورتی که بتوان در کنار پرورش قارچ، پخش و فروش آن را هم انجام داد، از سود بسیار بیشتری برخوردار میشوید که در شروع کار تولید از گزینههای مهم در پرورش قارچ و رمز موفقیت آن به شمار میرود. میزان استاندارد برداشت قارچ در ایران از هر تن کمپوست ٢٠ درصد است، یعنی ٢٠٠ کیلو قارچ از هزار کیلو کمپوست. با بالاتر رفتن تجربه فرد تولیدکننده، میزان محصول تولیدی نیز تا حدود ٢٨ درصد افزایش مییابد.
4-مراحل تولید قارچ
برداشت قارچ:
- بعد از آن که رشد قارچ به حد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا کرد باید قارچهای رسیده را برداشت کرد.
- در برداشت محصول باید به این نکته توجه شود که قارچهایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی را از دست می دهند.
- همچنین این قارچ ها وزنشان کاهش یافته و قارچهایی که زودتر از موعد چیده شوند وزن آنها سبک و از قارچهای درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارند.
- در هنگام جمعآوری محصول نباید از سبدهای بزرگ برای برداشت استفاده کرد. چون فشار قارچ ها روی هم در سبد باعث می شود که قارچهای زیر خراش بردارند و سیاه شوند.
- جهت برداشت محصول قارچ باید کلاهک را در دست گرفته و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از زمین جدا شود و فورا ساقه کثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع کنید و قارچ تمیز را داخل سبد قرار دهید.
- بهتر است که جمعآوری با دستکش انجام شود. برداشت قارچ هر پانزده روز یکبار انجام می شود و این برنامه به مدت دو تا سه ماه طول می کشد.
- نکته اول : میزان تولید بیشتر به تجربه شخص تولید کننده و کمپوست درجه ۱ و خاکپوششی پاستوریزه بستگی دارد. قارچ دکمه ای بسیار حساس است و هر اشتباهی تمام محصول و زحمت شما را نابود خواهد کرد.
- نکته دوم : برای شروع تولید قارچ از کم شروع کنید ، حداکثر ۱ تن کمپوست خریداری کنید و در شرایط استاندارد نگه داری کنید و تمام تجربه ها را یادداشت کنید و بعد ۲ دوره با تجربه و علم کافی به کار حرفه ای را شروع کنید
- نکته سوم: حتما زیر نظر یک فرد با تجربه شروع به کار کنید و شرایط مورد نیاز قارچ را دقیقا فراهم کنید.
اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان
5-برآورد سود پرورش قارچ
- هزینه های مربوط به زمین را مشخص کنید.
- حداکثر هزینه های لازم جهت خرید تجهیزات را محاسبه کنید
- هزینه لازم جهت تامین مواد اولیه و کارگر ها را تعیین کنید.
- در نهایت به طور خلاصه همه هزینه هایی که براش شروع لازم است را در نظر بگیرید .
5.1-محاسبه:
- به طور میانگین از هر یک تن کمپوست قارچ دکمه ای می توان ۱۵۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم قارچ برداشت کرد. شما حداقل را در نظر بگیرید یعنی 150 تن قارچ از هر تن کمپوست
- *حالا میزان ظریت نهایی تولید را در قیمت فروش قارچ ضرب کنید تا مجموع درآمد هایتان بدست آید.
- *کل هزینه های تولید را از فروش کل کم کنید تا میزان سود تقریبی شما از پرورش قارچ بدست آید.
6-مشکلات پرورش قارچ خانگی
پرورش قارچ خانگی با مشکلات زیادی از جمله مورد زیر روبهروست:
- ممکن است تمامی بستر کشت پرورش دهندگان دچار بیماری مایکوگن و یا تار عنکبوتی شود و محصول آنها نابود شود.
- پرورش قارچ خانگی با ریسک بالایی همراه است که گاهی خطر نابودی همه محصول کشت شده را به دنبال دارد.
7-پرورش قارچ در خانه
تصور می شود پرورش قارچ در حیاط خلوت، زیرزمین و … با هزینهی بسیار پایینی انجام میشود ولی همه چیز به این آسانی که گفته میشود نیست. البته قارچ گیاه سازگاری است ولی این مهم است که ببینیم میتوانیم چند درصد محصول از کمپوست بگیریم و اینکه چگونه میتوانیم با مریضیهایی که محصول ما دچار آن میشود مقابله کنیم پس اگر صرفا به دنبال سرگرمی هستید میتوانید پرورش قارچ در منزل را امتحان کنید اما اگر با تمام سرمایه یا از آن بدتر با وام میخواهید در منزل پرورش قارچ انجام دهید به امید سود دهی و بازگشت سرمایه، باید بدانید که با این کار که وارد معامله پر ریسکی میشوید.
تماس با ما
مدیر فروش : 09935907409
بدون دیدگاه