انگیزه چیست؟


بعد از مطالعه این مقاله، خواندن مطلب چطور انگیزه داشته باشیم رو بهت توصیه میکنم.

چطور انگیزه داشته باشیم؟


انگیزه چیست؟

از میان موجوداتی که روی کره‌ی زمین می‌شناسیم، انسان یکی از پیچیده‌ترین مکانیزم‌های انگیزش و هیجان را دارد.

گاه چیزهایی او را برانگیخته می‌کند که اصلاً انتظار برانگیختن از آنها نمی‌رود.

گاه چیزهایی که احساس می‌کنیم باید او را هیجان‌زده کند، هیچ نوع پاسخی در او ایجاد نمی‌کند.

پیچیدگی رفتار انسان‌ها باعث شده که تشخیص مکانیزم تصمیم‌گیری آنها و انگیزه‌هایی که در پس آن دارند، چندان ساده نباشد.

واقعیت این است که انسان‌ها، انگیزه‌های متفاوت و متنوعی دارند و ما تا زمانی که آنها را نشناسیم، نمی‌توانیم تمام رفتارها و تصمیم‌هایشان را درک و تفسیر کنیم.

البته هرگز نمی‌توانیم چه در مورد خود و چه در مورد دیگران، انگیزه‌ها را به شکل قطعی و دقیق و کامل بشناسیم، اما هر چه بیشتر در این مسیر تلاش کنیم، دستاوردهای ارزشمندتری خواهیم داشت. به همین علت است که حتی جبرگراترین فیلسوف هم، از دزدی که وسایل خانه‌اش را سرقت کرده شکایت می‌کند.


هدف گذاری

بسیاری از ما مرزهای بحث انگیزه را با هدف گذاری به درستی تشخیص نمی‌دهیم.

به عنوان مثال هدف خود را به درستی مشخص نکرده‌ایم، اما فکر می‌کنیم مشکل‌مان بی انگیزگی است.

هم‌چنین کم نیستند کسانی که دغدغه انگیزش تحصیلی دارند، اما مشکل اصلی آن‌ها ابهام در هدف گذاری تحصیلی و آموزشی است.


اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان


مفهوم انگیزش

انگیزش عبارت است از مجموعه نیروهایی که افراد را به درگیر شدن در یک رفتار معین وادار می‌کنند.

بنابراین، انگیزش مفهومی است که با عوامل درونی و بیرونی ارتباط پیدا می‌کند و این عوامل فرد را وادار می‌کنند تا رفتار خاصی اتخاذ کند.

در برخی موقعیت ها، روی عوامل درونی تاکید می‌شود، در حالی که در برخی موقعیت های دیگر، عوامل بیرونی اهمیت پیدا می‌کند.

عوامل درونی چیستند؟

عوامل درونی عبارتند از انگیزه ها یا نیازهایی که فرد را در جهت اتخاذ یک رفتار خاص سوق می‌دهند. اما نباید از نظر دور داشت که اگر شخصی کاری را انجام می‌دهد یا او را برای انجام دادن کاری وادار می‌کنند، به این علت است که او تحت فشار عوامل بیرونی نیز قرار دارد؛ مثلاً، تایلور، برای ایجاد انگیزش در کارکنان، روی پاداش مالی متناسب با بازده تاکید می‌کند. امروزه تلاش این است که، به کمک عوامل بیرونی، در کارکنان انگیزه به وجود آورند و در عین حال امیدوار باشند که آنها، بر اثر عوامل درونی، متناسب با نیازهای سازمان گام بردارند و به طور همزمان نیازهای خود را نیز ارضا کنند. تعریف کردن انگیزش کار دشواری است. کافی است به مطالعات انجام گرفته در این زمینه مراجعه کنیم تا دشواری موجود در تعریف انگیزش را به خوبی متوجه شویم.

از دید سازمانی، انسان با انگیزه چه کسی است؟

از دید سازمانی، انسان با انگیزه کسی است که برای انجام دادن کارها اصرار می ورزد، رفتارها و نگرش‌هایی اتخاذ می‌کند که او را در رسیدن به هدف های خود و سازمان یاری می دهند.

اما، اکثر روانشناسان تعریف زیر را پذیرفته اند:

انگیزش، در معنای وسیع کلمه، عبارت از تغییری است که در ارگانیسم به وجود می‌آید و او را تا کاهش این تغییر به تلاش وا می دارد.

نظریه رفتاری در انگیزش

اگر شما هم با شنیدن انگیزش، به یاد چماق و هویج (یا چوب و هویج) می‌افتید، می‌توانیم بگوییم که نخستین تداعی انگیزش در ذهن شما، نظریه رفتاری انگیزش است.

روانشناسان رفتارگرا (کسانی مانند اسکینر و پاولوف) بر خلاف روانشناسان شناختی ترجیح می‌دادند (و می‌دهند) وارد جزئیات عملکرد مغز و مدلسازی آن نشوند. در واقع، مغز موجودات را مانند یک جعبه‌ی سیاه در نظر بگیرند و صرفاً به تأثیر عوامل محیطی و چیزهایی مانند پاداش و تنبیه در رفتار آن‌ها توجه کنند.

تشویق و تنبیه دو واژه‌ی بسیار کلیدی در نظریه رفتاری است و هنوز هم بخشی از روانشناسی انگیزش به مطالعه‌ی این مفهوم‌ها می‌پردازد.

انگیزش درونی و بیرونی

انگیزش درونی و بیرونی یا به شکل دقیق‌تر، انگیزاننده های درونی و انگیزاننده های بیرونی یکی از بحث‌های زیربنایی در ایجاد انگیزه و مدیریت آن هستند. مستقل از این‌که کدامیک از تئوری های انگیزش در مدیریت و روانشناسی را دنبال کنید، همواره با این مسئله مواجه خواهید شد که انگیزه می‌تواند منشاء درونی یا بیرونی داشته باشد.

البته در نهایت طبقه بندی انگیزه ها به درونی و بیرونی، شبیه رابطه‌ی عقل و احساس است. به این معنا که ما انسان‌ها بوده‌ایم که برای درک بهتر رفتارها و مکانیزم‌های ذهنی خود، این مدلسازی را انجام داده‌ایم و این نوع تقسیم‌بندی‌ها، بیشتر شبیه تلاش برای شناخت فیل در اتاق تاریک است.

مسئول فروش : 09156416142

مدیر فروش: 09153861761

اینستاگرام ما

کیارش تجارت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
سبد خرید