سیستم های مدیریت محتوا
بطور خلاصه سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) و یا به اختصار CMS، سیستمی است که جهت مدیریت ساده محتوای وب سایت بکار می رود.
CMS از دو عنصر تشکیل شده است:
برنامه کاربردی مدیریت محتوا (Control management applicant) که به اختصار CMS نامیده می شود و برنامه کاربردی تحویل محتوا (Control delivery applicant) که به اختصار CAD نامیده می شود.
- عنصر CMA امکان ایجاد محتوا، اعمال تغییرات و حذف بخش خاصی از محتوای وب سایت، را بدون نیاز به تخصص خاص و امکانات فنی در زمینه وب، برای طراحی وب سایت فراهم می آورد.
- با استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ایحاد وب سایت ساده نیاز به آشنا به زبان های برنامه نویسی نبوده و حتی نیاز به آشنایی با زبان HTML (Hyper Text Markup Language) نیز نمی باشد.
- عنصر CDA، این اطلاعات را کامپایل نموده و از آن ها جهت آپدیت وب سایت استفاده می نماید.
- CMS که مخفف « Content Management System » است، در واقع مسئولیت ایجاد، مدیریت و بهینهسازی یک وبسایت را بر عهده دارد.
- سیستم مدیریت محتوا در پی آن است که سایت را برای کاربران جذابتر و بهتر کند. هر کدام از بخشهای CMS پر از فکر و فلسفه است و هیچ کدام از بخشهای آن بدون منطق و فکر ساخته نشده است.
- سیستم مدیریت محتوا یا CMS، یک نرمافزار رایگان است که به کاربران اجازه میدهد تا در تولید و ویرایش محتوای دیجیتال که ممکن است در صفحات وبسایت و پستهای وبلاگ قرار داده شود، مشارکت کنند.
- یک سیستم مدیریت محتوا به شما کمک میکند تا محتوای دیجیتال خود را بنویسید، آپلود و ویرایش کنید، به آن عنوان و تصویر اضافه کنید و کارهای پشتصحنهای مانند سئو را انجام دهید.
ویژگیها و بخشهای مختلف سیستمهای مدیریت محتوا
- سیستمهای مدیریت محتوا روز به روز تکامل بیشتری پیدا میکنند و رفته رفته از یک پلتفرم راهاندازی محتوای دیجیتال به یک سیستم کامل تبدیل میشوند.
- در بین افراد عادی که تخصصی در زمینه CMS ندارند، معروف است که سیستم مدیریت محتوا به سیستمی گفته میشود که با آن بتوانیم یک وبسایت راه اندازی کنیم و برای این امر کافی است که CMS مورد نظر خود را انتخاب و آن را نصب کنید.
- جالب است بدانید که نیمی از وبسایتهای موجود در جهان با استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا راه اندازی شده است.
- اصلیترین دلیل محبوبیت CMSها این است که با استفاده از آنها میتوانید خیلی سریع یک سایت راه اندازی کنید.
- فلسفه شکلگیری سیستمهای مدیریت محتوا، راحتی در راه اندازی یک وبسایت و مدیریت محتوا است. سیستمهای مدیریت محتوا در راستای راحتتر کردن ساخت و راه اندازی یک سایت به وجود آمد.
- شما با استفاده ازCMSها به راحتی می توانید یک وبلاگ، سایت شخصی و یا یک سایت فروشگاهی راه اندازی کنید.
- این سیستم به شما کمک می کند که بدون داشتن دانش برنامهنویسی و فنی یک وبسایت راه اندازی کنید و به مدیریت آن بپردازید.
اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان
تشریح عمکرد CMS:
نحوه عملکرد سیستم مدیریت محتوا را می توان به بخش های زیر تفکیک نمود :
- الف) ایجاد محتوای وب سایت
- ب) مدیریت محتوای سایت
- ج) انتشار مطالب
- د) نمایش مطالب در سایت
الف) ایجاد محتوای وب سایت:
- در سیستم مدیریت محتوا، محیطی بسیار ساده و کاربردی براحتی کار کردن با نرم افزار word پیاده سازی شده است.
- در واقع بدون نیاز به داشتن دانش فنی و یا اطلاعات تخصصی و یا حتی آشنایی با دستورات HTML تنها نیاز دارید که عبارات مورد نظر خود را وارد نمایید.
- سیستم مدیریت محتوا به شما امکان مدیریت ساختار صفحات وب سایت را می دهد. بطور مثال، کدام صفحات نمایش داده شوند، ویا کدام صفحات به هم لینک داده شوند.
- قابلیت ساده کپی کردن مطالب (drag-and-drop)، بدون برهم خوردن ساختار آنها، نیز امکان پذیر است.
- امروزه اکثر CMS ها محیط طراحی مبتنی بر وب را پشتیبانی می نمایند و امکان مدیریت محتوا و مطالب سایت را از راه دور فراهم می آورند.
- در واقع یکی از ویژگی هایی که باعث محبوبیت CMS ها شده است، محیط نوشتاری و مکانیسم ساده جهت وارد نمودن محتوای سایت و نگهداری ساده وب سایت می باشد.
ب) مدیریت محتوای سایت:
صفحات مختلف و مطالب مرتبطی که وارد می شوند، در هسته مرکزی CMS ذخیره می شوند. در واقع تمام مطالب و تنظیمات مرتبط با هر صفحه در آنجا ذخیره می شوند.
ذخیره سازی تمامی اطلاعات در یک هسته مرکزی، باعث ایجاد ویژگی های کاربردی زیر می گردد:
- امکان ردیابی تغییرات اعمال شده در تمامی صفحات توسط کارمندان و تاریخ اعمال آخرین تغییرات
- امکان محدود کردن دسترسی کاربران به صفحات خاص و یکپارچه سازی با منابع اطلاعاتی موجود و سیستم های IT
- هنگامی که صفحه ای ایجاد می شود، بصورت اتوماتیک صفحه به قسمت مدیریت ارسال می شود و مدیر مربوطه می بایست آن را تایید نماید.
- سپس به تیم بررسی برای بازنگری نهایی ارسال شده و سرانجام پس از بازبینی نهایی و انجام اصلاحات در سایت منتشر می گردد.
- با بکارگیری سیستم مدیریت محتوی، CMS مراحل فوق را بصورت اتوماتیک مدیریت نموده و قسمت های مختلف را به اشخاص مربوطه ارسال می کند.
- در واقع با این کار، امکان مدیریت سایت توسط افراد بیشتری، به راحتی فراهم شده و در نتیجه آن، نظارت دقیق روی کیفیت، صحت و پایداری اطلاعات صورت خواهد گرفت.
ج) انتشار مطالب در سایت:
- پس از آماده شدن و تایید نهایی محتوا، شما می توانید تصمیم بگیرید که مطالب چه زمانی در سایت به نمایش گذاشته شوند.
- سیستم مدیریت محتوا، شامل موتورهای انتشار بسیار قوی بوده که باعث می شود هنگام انتشار مطالب در سایت، لایه ها و ظاهر صفحات سایت را مدیریت نمایید.
- با توجه به متعدد بودن طراحی ها، CMS امکان ایجاد و تغییر ظاهر صفحات سایت را به راحتی مطابق سلیقه شما فراهم میکند. در واقع شما تصمیم میگیرید که کدام مطلب در کدام بخش سایت به نمایش گذاشته شود.
- در نتیجه CMS، بصورت کاملا اتوماتیک انتشار مطالب را در سایت بعهده گرفته و کافی است شما تنها روی مطالب سایت تمرکز کرده و سپس مطالب را در جایگاه خود در سایت بارگذاری خواهید نمود.
د) نمایش مطالب در سایت:
سیستم مدیریت محتوا، همچنین ویژگی دیگری جهت بالا بردن کیفیت و تاثیرگذاری سایت را ارائه می دهد.
بعنوان مثال، CMS امکان نمایش سایت در مرورگرهای (browser) متفاوت را پشتیبانی می کنند. همچنین امکان داشتن سایت پویا (Dynamic) را فراهم میکنند.
اگر علاقه مند به دانستن ویژگی های سیستم های مدیریت محتوا هستید مطالعه مقاله زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.
تماس با ما
مدیر فروش : 09935907409
اینستاگرام ما
بدون دیدگاه