برای مطالعه قسمت سوم این مقاله بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
ماشین آلات مورد نیاز تولید آدامس
- میکسر
- اکسترودر
- فرم دهی
- دراژه
- سورتینگ
توضیح کامل تر راجع به ماشین آلات مورد نیاز تولید آدامس
- میکسر: جهت مخلوط کردن شکر بین آدامس ، اسانس و گلوکز با یکدیگر استفاده می شود این میکسر دوجداره تمام استیل از نوع Z می باشد همراه با ژاکت آب گرم دارای 2 محور که در خلاف یکدیگر با دورهای مختلف حرکت می کنند .
- اکسترودر: جهت تزریق مواد مخلوط شده توسط میکسر به دستگاه فرم دهی طراحی شده است که به کمک 2عدد ماردون پر قدرت این عمل انجام می گردد و برای سهولت و بازده بالاتر دستگاه، قسمت خروجی آن دارای المنت می باشد و عرض کار 35 سانتی متر در نظر گرفته شده است .
- فرم دهی: مواد خروجی از اکسترودر وارد دستگاه فرم دهی می شود این دستگاه دارای 5 جفت غلطک می باشد که ضخامت آن قابل تنظیم است 3 غلطک ابتدای وظیفه تنظیم ضخامت را دارند و غلطک های انتهایی وظیفه برش و شکل دهی روی محصول را به عهد دارند که هر کدام توسط الکتروگیربکس مجزایی حرکت می کند و سرعت آنها به تنهایی قابل تنظیم است .
- دستگاه دراژه: پس از انجام عمل فرم دهی ، آدامس بصورت ورقه ای می باشد برای جدا شدن و لعاب دهی و براق کردن وارد دستگاه دراژه می شود این دستگاه بصورت چرخشی عمل کرده دارای دیگ استیل یا مسی ( با توجه به نیاز مشتری ) می باشد که بوسیله موتورگیربکس مجزا و بسیار کار آمد این عمل انجام می گیرد .
- سورتینگ: پس از عمل دراژه امکان چسبیده شدن یا خرد شدن برخی از آدامس های تولیدی وجود دارد جهت جلوگیری از تاخیر در دستگاه بسته بندی و کیفیت محصول بوسیله دستگاه سورتینگ موارد ذکر شده از محصول اصلی خارج می گردد .
اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان
تشریح فرآیند تولید آدامس
- خش اصلی آدامس یک صمغ رزینی یا صمغ آدامس است که رنگ و طعمهای مختلف: پرتقالی، موزی، شکلاتی، نعناعی و… با افزودن اسانس هر یک از این طعمها به این ماده اصلی به دست آمده است. ماده اصلی آدامس از مواد مختلفی شامل صمغهای گیاهی گرفته تا پارافین، موم زنبور عسل، پلیاتیلن و پلیونیل استات متغیر است.
- البته صمغهای درختان بیشتر در ساختن آدامسهای اولیه و در واقع در ساخت ابعاد آدامسهای امروزی استفاده میشده است و امروزه بیشتر کارخانجات آدامسسازی، از پارافین و موم زنبور عسل و سایر فرآوردههای سنتتیک در فرمول آدامس خود استفاده میکنند. البته فرمول آدامس هر کارخانهای کاملاً سری است و به صورت دقیق ارائه نمیشود، گرچه کلیات آن بین کارخانههای مختلف مشترک است.
- در کاخانجات ساخت آدامس، ابتدا صمغ رزینی اولیه آدامس (ماده اصلی آدامس) در دمای 115 درجه ذوب میشود و همان طور که به صورت روان و نرم درآمده است، از یک شبکه سوراخدار عبور داده میشود تا ناخالصیهای آن گرفته شود. سپس این ماده مذاب وارد ظرفهای بزرگ مخلوطکننده میشود و در آنجا اجزای دیگر آدامس مانند شکر، شیره غلات، مواد رنگی و مواد طعمدهنده و نگهدارنده به این مایع افزوده و مخلوط میشود.
- این مایع یکدست سپس وارد بخش سردتری از دستگاه میشود که این قسمت از دستگاه، مواد واردشده را به کمک غلتک و با کاهش حرارت به صورت لایههای نازک آدامس درمیآورد و به شکلها و اندازههای دلخواه میبرد. آدامسهایی که با غلافهای سخت آبنباتی پوشیده شدهاند، باید در لایههای ضخیمتری تهیه شوند و مراحل ساخت طولانیتری هم دارند.
تفاوت آدامس بادکنکی و آدامس های معمولی
- آدامس بادکنکی یه صورت دراژه در نمی آید و قالب آن متفاوت است. به علت الاستیسیته بیشتر، آدامس حای مواد آلی ( صمغ ) بیشتری است. همچنین به آن نرم کننده دیگری نیز می زنند. یعنی گلوکز به تنهایی نمی تواند تا این اندازه آدامس را نرم کند. در نتیجه به آن سوربیتول و گلیسیرین اضافه می کنند. در آدامس های دراژه اسانس و شکر را در دو مرحله اضافه می کنند. یعنی آن را هم به Base اضافه می کنند هم به پوشش روی آدامس .
- ولی برای آدامس بادکنکی فقط در یک مرحله از اسانس و شیرین کننده استفاده می شود. همچنین به علت نرم بودن زیاد خمیر، نمی توان آن را توسط غلطک نازک کرد. بلکه آن را درون اکستوتد ریخته و به صورت نوار 50- 40 متری در می آورند. سپس آن را برش می زنند و بسته بندی می کنند.
- برای آدامس استیک یا آدامس تخت نیز از همان نرم کننده آدامس بادکنکی استفاده می کنند تا آدامس که بسیار نازک است خورد نشود. سپس توسط غلطک بسیار نازک می شود و برش های عمودی می خورد ( بر خلاف آدامس دراژه ) سپس آدامس را به سردخانه انتقال می دهند و بعد از سرد شدن آن را به صورت طولی تا کرده و با دست جدا می کنند تا برای بسته بندی آماده شود.
- دراژه های آماده شده و آدامس های استیک درون دستگاهی قرار می گیرند و بخش های شکسته و یا چسبیده به هم آن از یکدیگر جدا می شوند. سپس آن ها درون دستگاه بسته بندی قرار می دهند. این دستگاه می تواند دراژه ها را به صورت بسته های 6 تایی در آورد. بعد از آماده شدن ، بسته های 6 تایی درون بسته های مقوایی قرار گرفته و سلفون به دور آنها کشیده می شود.
بعد از سلفون کشی نیز آنها را به صورت چند تایی درون کارتن قرار داده و توسط دستگاه کارتن چسب کن خودکار ، کارتن ها را بسته بندی می شود.
- Relax : این آدامس توسط ایزومالت، سوربیتول، زایلیتول، مانیتول و آسپارتام شیرین شده است.
- Dirol : این آدامس 32 درصد سوربیتول، 24 درصد مانیتول، 4 درصد زایلیتول و مقداری هم آسپارتام دارد.
- Orbit : این آدامس دارای مانیتول، سوربیتول و آسپارتام است.
- Extra : این آدامس دارای مانیتول و سوربیتول است.
تماس با ما
مسئول فروش : 09156416142
مدیر فروش: 09153861761
بدون دیدگاه