مهمترین قوانین صادرات و واردات
- برای انجام بسیاری از فعالیتهای اقتصادی لازم است که در ابتدا با قوانین و مقررات مربوط به آن آشنا شد. بحث صادرات کالا نیز از این قضیه مستثنی نیست.
- قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات به چندین بخش تقسیمبندی شده و سپس این قوانین در سطوح عملیاتی توسط آییننامه و بخشنامهها حالت اجرایی به خود میگیرند.
- تمام تجار و بازرگانان باید نسبت به این قوانین و آشنایی با آنها، اطلاعات دقیق داشته باشند. اهمیت این موضوع بیشتر در دو دلیل خلاصه میشود.
- دلیل اول به اهمیت بحث قوانین و رویهها در مباحث تجاری و بازرگانی برمیگردد و دلیل دوم به تغییرات پیدرپی این قوانین در سطح اجرایی و عملیاتی ارتباط دارد. خصوصا در یکی دو سال اخیر که نوسانات ارزی و تصمیمات خلقالساعه بعد از آن، به این تغییرات پیدرپی دامن زده است.
1- قانون مقررات صادرات و واردات
- بدون شک قانون مذکور اصلیترین و مهمترین قانون در بحث تجارت و صادرات محسوب میشود. این قانون در 48 ماده قانونی، 45 تبصره و 14 بند تدوین شده و مربوط به سال 1366 است.
- بنابراین مطالعه کامل این قانون به فعالان تجاری و صادرکنندگان کاملا توصیه میشود. بخشهایی از این قانون مربوط به واردات و بخشهای دیگر مربوط به صادرات است.
- در قانون مذکور بسیاری از موارد مربوط به صادرات و جزئیات مربوط به مراحل اجرایی و روندهای آن توضیح داده شده است.
2- آییننامه اجرایی مقررات صادرات و واردات
- معمولا هر قانونی که به تصویب مجلس میرسد، سپس آییننامه اجرایی آن نیز به تصویب میرسد که نشاندهنده چگونگی نحوه اجرا کردن قانون است. در این خصوص نیز، قانون فوق دارای یک آییننامه اجرایی بوده که مطالعه آن نیز به تجار و صادرکنندگان کاملا توصیه میشود.
- از آنجا که معمولا در آییننامهها نکات دقیقتر و اجراییتری نسبت به قانون مربوطه بیان میشود، بنابراین در آییننامه اجرایی مقررات صادرات و واردات نیز به نکات دقیقتر و عملیاتیتر در خصوص صادرات اشاره شده است.
- این آییننامه در سال 1373 با 46 ماده قانونی به تصویب رسیده و حاوی نکات ارزشمندی در خصوص صادرات کالا است.
- قانون مقررات صادرات و واردات یکی از مهمترین قوانین صادراتی محسوب میشود.
اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان
3- قانون امور گمرکی
- قانون فوق نیز یکی از قوانین صادراتی مهم در دنیای تجارت است که در سال 1390 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و 156 ماده قانونی دارد. در این قانون به مهمترین نکات عملیاتی در خصوص امور گمرگی و ترخیص کالا اشاره شده است.
- بنابراین برای تمام افرادی که در زمینه تجارت دستی بر آتش دارند و به دنبال صادرات کالا هستند، مطالعه این قوانین صادرات بسیار توصیه میشود.
- قانون امور گمرکی در فصول مختلفی تدوین شده که این فصول به امور مهمی مانند تخلفات و قاچاق، انبارها و سردخانههای گمرک، وظایف سازمان گمرک، هزینههای انجام خدماتی گمرکی، تشریفات گمرکی، فرایندهای گمرکی و بسیاری نکات دیگر اشاره شده است.
4- آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی
- آییننامه فوق نیز در راستای قانون امور گمرکی در سال 1391 به تصویب رسیده است. این آییننامه در همان راستا به جزئیات و نکات دقیقتری در این زمینه اشاره کرده است.
- آیینامه اجرایی امور گمرکی دارای 13 بخش مختلف بوده که از جمله مهمترین آنها میتوان به تعیین ارزش و قواعد مبدا، تشریفات قبل از اظهار، نگهداری کالا در گمرک، کالاهای متروک، معافیتها و ممنوعیتهای گمرکی، اختلافات گمرکی و برخی موارد دیگر اشاره کرد.
- لازم به ذکر است از آنجا که بحث ترخیص کالا و امور گمرکی از جمله مسائل مهم در زمینه صادرات و تجارت کالا بوده، بنابراین آشنایی با قوانین گمرکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
تماس با ما
مدیر فروش : 09935907409
اینستاگرام ما
بدون دیدگاه