انواع مجوزهای کسب‌وکار قسمت اول

انواع مجوزهای کسب‌وکار قسمت اول

انواع مجوزهای کسب‌وکار
مجوز شروع فعالیت
پروانه کسب
اینماد (e-namad) یا نماد اعتماد الکترونیکی
مجوز اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
مجوز نظام صنفی رایانه‌ای

مجوز شروع فعالیت

  • اکثر کسب‌وکارها ممکن است در جهت توسعه و پیشرفت خود و برای تبدیل شدن به یک شخصیت حقوقی و مزایای خاص آن اقدام به ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها نمایند.
  • در هنگام ثبت شرکت یکی از مواردی که توسط اداره ثبت شرکت‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، موضوع فعالیت شرکت است و با توجه به موضوع شرکت ممکن است به مجوزهای مختلفی به هنگام ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها یا بعد از ثبت و برای شروع فعالیت خود نیاز داشته باشید.
آیا ثبت شرکت به منزله اخذ مجوز برای شروع فعالیت است؟
ثبت شرکت به منزله اخذ مجوز برای شروع فعالیت نیست و یک تصور که در بین عموم مردم رایج است این است که به محض ثبت شرکت می توانند فعالیت خود را آغاز کنند اما این یک تصور غلط است بنابراین قبل از اقدام به ثبت شرکت مهمترین کار این است که در مورد مجوزهای مرتبط با موضوع فعالیت خود تحقیق کنید و با مراجعه به سایت اداره ثبت شرکت‌ها، استفاده از مشاوره کارشناسان ثبتی، مشاوره حقوقی و … از این مهم اطلاع پیدا کنید
پس از شناسایی مجوزهای لازم قدم بعدی چیست؟
قدم بعدی پس از شناسایی مجوزهای لازم این است که نهادها و سازمان‌هایی که برای اخذ مجوز باید به آن‌ها مراجعه کنید را بشناسید و ببینید که نهاد مربوطه برای اعطاء مجوز چه مدارک یا صلاحیت و شایستگی‌هایی را مدنظر قرار می‌دهد و آیا شما این موارد را دارید یا خیر؟ و در نهایت تصمیم بگیرید که می‌خواهید کسب‌وکاری مبتنی بر مجوزهای مربوط به شخص حقیقی راه‌اندازی کنید یا مبتنی بر مجوزهای مربوط به شخص حقوقی.

نکته: با توجه به اینکه کسب‌‌وکار شما یک کسب‌وکار سنتی یا دانش‌بنیان یا اینترنتی باشد باید مجوزهای مختلفی را از نهادهای متفاوتی دریافت کنید.


اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان


پروانه کسب

  • طبق ماده 2 قانون نظام صنفی هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یکی از فعالیت‌های ‌صنفی ‌اعم از تولید، تبدیل، خرید، فروش، توزیع، خدمات و خدمات فنی سرمایه‌گذاری ‌کند و به ‌عنوان پیشه‌ور و صاحب حرفه و شغل آزاد، خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران ‌محل کسبی دایر یا وسیله کسبی فراهم آورد و تمام یا قسمتی از کالا، محصول یا خدمات‌ خود را به طور مستقیم یا غیرمستقیم و به صورت کلی یا جزئی به مصرف کننده عرضه ‌دارد، فرد صنفی شناخته می‌شود و طبق ماده 12 همین قانون باید قبل از تأسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به‌کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کند.
  • طبق ماده 2 قانون نظام صنفی هر فردی که بخواهد در یک حوزه‌ای کسب‌وکاری راه‌اندازی کند چه در زمینه ارائه کالا یا ارائه خدمات یا توزیع و پخش کالا و … بایستی حتما یک جواز کسب داشته باشد.
  • برای دریافت این جواز هم حدود 8800 اتحادیه صنفی در سراسر کشور وجود دارد که در زمینه‌های مختلف کار می‌کنند. بنابراین همه کسب‌وکارها مشمول قانون نظام صنفی هستند مگر اینکه قانون خاصی در این زمینه وجود داشته باشد که حدود 1587 مجوز بر اساس قوانین خاص در حوزه کسب‌وکارها وجود دارد که به تناسب هر کسب وکاری یک یا چند مورد ازآن‌ها برای کسب‌وکار شما مناسب خواهد بود یعنی در حوزه‌های مختلف مثل حوزه ورزش، وکالت، پزشکی، فرهنگی، گردشگری و … نهادهای خاصی برای اعطای مجوز وجود دارد.

انواع مجوز برای کسب و کارها

مجوزهای عام طبق قانون نظام صنفی هر شخصی که بخواهد در یک حوزه‌ای کسب‌وکاری راه اندازی کند و کالا یا خدمتی را تولید یا توزیع کند باید حتما جواز کسب داشته باشد که به آن مجوز عمومی گفته می‌شود.
مجوزهای خاص اگر ارگان مشخصی برای نظارت و صدور مجوز در یک حوزه خاص وجود داشته باشد که در این صورت باید مجوز آن نهاد مربوطه اخذ شود که به آن‌ مجوزهای خاص گفته می‌شود.

مثالی برای مجوز خاص: برای تأسیس یک مؤسسه حقوقی باید علاوه بر داشتن پروانه وکالت از کانون وکلای مربوطه نیز مجوز اخذ کنید.

آیا هر کسب‌وکاری در ایران باید یک جواز کسب از اتحادیه مربوطه خود اخذ کند؟
بله هر کسب‌وکاری در ایران باید یک جواز کسب از اتحادیه مربوطه خود اخذ کند مگر اینکه در زمینه کسب‌وکارتان قانون خاصی وجود داشته باشد که در این صورت باید همان مجوز خاص را از نهاد مربوطه دریافت کنید. برای شناخت مراکز متعددی که برای اخذ مجوز در کشور وجود دارد می‌توانید به سایت پیشخوان مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir مراجعه کنید و بعد با توجه به زمینه فعالیت خود مرجع مربوطه برای اعطای مجوز کسب‌وکار را شناسایی کنید و برای اخذ مجوز از طریق نهاد مربوطه اقدام کنید.

اینماد (e-namad) یا نماد اعتماد الکترونیکی

  • نماد اعتماد الکترونیکی که به شکل یک علامت در سایت‌هایی که از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است به نمایش در می آید نشانه‌ای نمادین است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت کسب و کارهای اینترنتی مجاز صادر می‌شود.
  • این نماد که پس از بررسی وب‌سایت و احراز هویت و صلاحیت مالک آن اعم از شخص حقیقی یا حقوقی و رعایت الزامات و شرایط خاصی از جانب آن‌ها برای مدت یک سال صادر می‌گردد و فقط به فروشگاه‌های اینترنتی و وبسایت‌هایی که درگاه پرداخت اینترنتی دارند اعطا می شود.
مهمترین عوامل مراجعه و اعتماد خـریداران به کسب‌وکارهای ایـنترنتی
 شناسایی مالک کسب‌وکار و امکان مراجعه به او در صورت بروز اشکال
 کامل و صحیح بودن اطلاعات کالا یا خدمات ارائه شده
 گارانتی محصولات و ارائه خدمات پس از فروش
 واضح بودن روند برگرداندن کالا و بازپس گیری پول
 محفوظ ماندن اطلاعات شخصی و مالی خریداران

که همه این موارد با اخذ نماد اعتماد الکترونیکی و تایید امنیت سایت توسط یک مرکز توسعه تجارت الکترونیکی امکان‌پذیر می‌گردد و باعث می‌شود که مشتریان به شما اعتماد کنند داشتن اینماد به کاربران کمک می‌کند تا بتوانند با خیال راحت‌تری اقدام به خرید کنند و اگر با مشکلی مواجه شدند امکان پیگیری آن مسئله به صورت حقوقی را داشته باشند.


برای مطالعه قسمت دوم این مطلب بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

انواع مجوزهای کسب‌وکار قسمت دوم


تماس با ما

مسئول فروش : 09156416142

مدیر فروش: 09153861761

اینستاگرام ما

کیارش تجارت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
سبد خرید