خط تولید آب میوه قسمت چهارم

خط تولید آب میوه قسمت چهارم


برای خواندن قسمت قبلی این مقاله بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

خط تولید آب میوه قسمت سوم


کنسانتره کردن (تغلیظ کردن)

آب میوه شفاف عموما تغلیظ گردیده و نگهداری می شود . بدین ترتیب هم در برابر فساد میکروبیولوژیکی و تغییرات شیمیایی مقاوم گشته و هم حجم آن کاهش می یابد. آب میوه تغلیظ شده ، بعد در تهیه آب میوه مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مطلب در مورد سه روش تغلیظ : 1 ـ تغلیظ کردن به روش حرارتی 2 ـ تغلیظ کردن به روش انجماد 3 ـ تغلیظ کردن به روش اسموز معکوس صحبت خواهیم کرد.

متداول ترین این ها ، تبخیر و یا به عبارت دیگر تغلیظ حرارتی می باشد .

1. تغلیظ به روش انجماد

  • در تغلیظ به روش انجماد آب میوه ابتدا منجمد شده و قسمت معینی از آب موجود در آن بسته به درجه حرارت انجماد به حالت یخ در می آید.
  • سپس کریستالهای یخ بوسیله سپراتور جدا گردیده و مقدار ماده خشک موجود در قسمت منجمد نشده افزایش می یابد.
  • آب سیب هنگامی که حاوی 11% ماده خشک باشد در دمای مابین 5- الی 8- درجه سانتیگراد منجمد می گردد، 5/81% آب آن به صورت کریستال یخ جدا گردیده و مقدار ماده خشک تقریباً به 40% می رسد.
  • با وجود اینکه در این روش مقدار انرژی لازم برای انجماد هر واحد آب (kcal 80 برای منجمد کردن یک کیلو گرم آب) نسبت به روش حرارتی کمتر می باشد (تقریباً 30% اواپراتور سه مرحله أی) ولی به دلیل گران بودن فرم انرژی و نیز بالا بودن هزینه تاسیسات، این سیستم در مقایسه با سیستم حرارتی بسته به ظرفیت 7 ـ 2 برابر گران تر می باشد.
  • بدین جهت تغلیظ به روش انجماد فقط در مورد آب پرتقال که در مقابل حرارت حساس می باشد در سطح محدودی اجرا می گردد. در این مورد میزان ماده خشک نهایی به گرانروی بستگی دارد که در مورد آب میوه ها حدود 50 ـ 40% می باشد.

اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان

2. اسموز معکوس

  • عبارت است از عبور دادن آب میوه با فشار از میان سوراخهای بسیار ریز یک غشاء انتخاب کننده . مقدار فشار مورد استفاده باید از مقدار فشار اسموتیک سیستم بیشتر باشد.
  • غشاء ، آب و مقدار کمی از ترکیبات دارای مولکول های کوچک را م تواند از خود عبور دهد.
  • با توجه به رابطه نفوذ پذیری غشاء و فشار می توان با استفاده از این سیستم مقدار ماده خشک آب میوه را به صورت اقتصادی حداکثر تا 25% رساند.

3. تغلیظ حرارتی

  • در دستگاهی بنام « اواپراتور» انجام گرفته و آب بوسیله عمل تبخیر جدا می گردد. برای تغلیظ کردن ، انواع متعددی اواپراتور (لوله أی ، صفحه أی ، فیلم تراش و سانتریفوژی) مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار ماده خشک آب میوه در این روش تا 72 ـ 70% می رسد.

انبار کردن

  • درجه حرارت کنسانتره هنگام خروج از اواپراتور ، بسته به شرایط تبخیر ، متغیر بوده و عموماً بین C ْ60 ـ 40 می باشد که باید خنک گردد.
  • اگر مقدار ماده خشک محلول (بریکس) بین 72 ـ 68% باشد در تانک های استیل ضد زنگ و یا در بشکه های مناسب C ْ4+ انبار می گردد.
  • اگر مقدار ماده خشک کمتر باشد باید از روش های مناسبی مانند منجمد کردن ، پرکنی داغ ، پرکنی استریل و غیره استفاده گردد.

برای مطالعه قسمت بعدی این مقاله بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

خط تولید آب میوه قسمت پنجم


تماس با ما

مدیر فروش : 09935907409

اینستاگرام ما

کیارش تجارت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
سبد خرید