رنگ شناسی قسمت اول

رنگ شناسی قسمت اول

رنگ شناسی1

برای اینکه بتوانید از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات خود به صورت هدفمند استفاده کنید باید بدانید که استفاده از «روانشناسی رنگها در بازاریابی» باید حساب شده باشد و بهتر است به گونه ای از رنگ ها استفاده کنید تا بیشترین تاثیر را بر مخاطب بگذارند.

حال برای اینکه بدانید چگونه از رنگ ها در تبلیغات بصورت حساب شده استفاده کنید باید چند راهکار برای استفاده از روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات را بدانید.


ابتدا باید با مفاهیم ابتدایی در تئوری رنگ ها آشنایی شوید.

آشنایی با تئوری رنگ ها


ممکن است رنگ موردنظر خود را بر اساس تاثیر آن بر مخاطب و منطبق با اهداف تبلیغ خود انتخاب کرده باشید.

  • حال چگونه به بهترین شکل از این رنگ ها، در تبلیغات خود استفاده کنید؟
  • چه رنگ هایی را کنار هم قرار دهید تا از لحاظ بصری زیبا تر شوند؟
  • چه ترکیب رنگی، توجه بیشتری را به خود جلب می کند؟
  • نحوه انتخاب ترکیب رنگی برای برند خود را چگونه استفاده میکنید تا اثرگذاری آن را بیشتر کنید؟

به خاطر داشته باشید که دانستن این مفاهیم و روش ها، برای هر بازاریابی واجب است. شما همیشه نمی توانید طراحی تبلیغات را به فرد دیگری بسپارید. از طرف دیگر با افزایش آگاهی خود، می توانید بر روند طراحی تبلیغات و ساخت برند نظارت درستی داشته باشید.


اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان


1- از کنتراست مناسب برای رنگ ها استفاده کنید.

در ترکیب رنگ ،تکنیک های استفاده از رنگ و تاثیرگذاری آن بر مخاطب، کنتراست از اهمیت بالایی برخوردار است.

شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که طراح، بنر یا لوگویی را در اختیارتان قرار داده باشد که ترکیب رنگ آن شما را اذیت کند. معمولا رایج ترین دلیل این موضوع استفاده نامناسب از کنتراست در رنگ هاست.

پس باید از کنتراست مناسب برای رنگ ها استفاده کنید.
با کنتراست، یک رنگ از رنگ دیگر جدا می شود و با همین راهکار است که می توانید متن یا اشیا را از پس زمینه طراحی متمایز کنید.

هر چه کنتراست بالاتر باشد رنگ ها از یکدیگر بهتر تشخیص داده می شوند و هرچه کنتراست کمتر باشد، کمتر می توان رنگ ها را از یکدیگر تفکیک کرد.

آیا میدانید اغلب، افراد تصور می‌کنند که تفاوت در رنگ ها، عامل ایجاد کنتراست است. اما این امر درست نیست.

شما ممکن است دو رنگ کاملاً متفاوت داشته باشید؛ اما اصلاً کنتراست نداشته باشند،

چرا؟ زیرا تناژ آن ها یکسان است. برای آزمایش کنتراست رنگ های خود، آنها را به رنگ خاکستری تبدیل کنید و کنتراست آنها را بررسی کنید.

رنگ ها در شکل خالص خود در روشن بودن یا تیره تر بودن، تفاوت ذاتی با هم دارند. به عنوان نمونه رنگ زرد روشن و رنگ آبی به خودی خود تیره تر است. در مقابل رنگ نارنجی و زرد، با وجود تفاوت ماهیتی که دارند، نسبت به هم از کنتراست کمی برخوردارند.

آیا میدانید استفاده از دو رنگ متفاوت به معنای کنتراست بالا نیست.
هنگامی که تناژ (کاربرد خاکستری در رنگ) دو رنگ با یکدیگر یکسان باشد، کنتراست کمی هم نسبت به هم دارند. با این حساب برای داشتن کنتراست بالا فقط استفاده از دو رنگ متفاوت کافی نیست.

یکی از راه های استفاده از کنتراست برای تاثیر گذاری بیشتر رنگ ها در تبلیغات یا موارد مختلف بازاریابی استفاده از کنتراست بالا و پایین است.

آیا میدانید اگر می خواهید در تبلیغات یا روش های مختلفی که برای جذب مخاطب استفاده می کنید؛ تصویر یا نوشته ای بهتر به چشم آید و راحت تر خواهنده شود، بهتر است از کنتراست بالا استفاده کنید. یک متن تاریک در زمینه روشن یا یک متن روشن در زمینه تاریک، خوانده شدن آن را آسان تر می کند.

آیا میدانید نباید بیش از حد از کنتراست بالا استفاده کنید.

چرا؟ اگر همه رنگ ها و نوشته های شما کنتراست بالایی داشته باشند، دیگر متن مورد نظر خودنمایی نخواهد کرد. از طرفی دیگر بعد از مدتی استفاده، چشم بیننده خسته می شود.

به همین دلیل طراح ها اکثرا از تکنیک هایی با کنتراست پایین استفاده می کنند؛

چرا؟ زیرا تصاویری که با این شیوه و این رنگ ها ساخته شوند از لحاظ بصری زیباترند. اما شما می خواهید محصول یا خدماتی را تبلیغ کرده یا مخاطب را جذب برند خود کنید.

در نتیجه زیبایی تنها کافی نیست و مخاطب باید بتواند به راحتی و به سرعت متن مورد نظر شما را بخواند و به آن جذب شود. یادتان باشد که ممکن است مخاطب بیشتر از 9 ثانیه در محتوای شما نماند؛ پس بهتر است که مطلب موردنظرتان بیشتر به چشم آید تا بهتر خوانده شود.

نکته: سعی کنید در هر تبلیغ، بنر یا تصویری که برای بازاریابی خود طراحی می کنید؛ بین زیبایی و رنگ های متنوع آن و خوانایی و وضوح تصویر، تعادل ایجاد کنید.

یادتان باشد که مخاطب باید بتواند در اولین نگاه، مطلب محتوای شما را درک کند.

هنگامی که از رنگ های مشابه استفاده می کنید، سعی کنید کنتراست رنگی شما مناسب باشد. از طرفی دیگر برای جذابیت محتوای تولید شده، باید از ترکیب رنگ درستی استفاده کنید.

2- انتخاب ترکیب رنگ مناسب

یکی از اصول دیجیتال مارکتینگ، ارتباط مناسب با مشتری و تبلیغاتی تاثیرگذار است. در صفحه سایت خود باید کال تو اکشن های مناسبی قرار دهید و با استفاده از روش های مختلفی مانند پاپ آپ، سرنخ تولید کنید. از هر ترفندی که برای این موارد و تبلیغات خود استفاده می کنید؛ باید از رنگ هایی استفاده کنید که تاثیر گذاری بالایی در ذهن مخاطب داشته باشند. به همین خاطر باید از ترکیب رنگ های عالی استفاده کنید. برای این کار نیز می توانید از چرخه رنگ کمک بگیرید.

همیشه عکس‌العمل مخاطب را نسبت به ترکیب رنگی که انتخاب می کنید، در نظر بگیرید.

نکنه: تحقیقاتی که در زمینه روانشناسی رنگ در بازاریابی انجام شده است؛ نشان می دهد که مخاطب ها اکثرا ترکیب های رنگی ساده را ترجیح می دهند.

طبق مطالعاتی که انجام شده است، تعداد رنگی که در تبلیغات یا لوگوی خود استفاده می کنید، بهتر است بیشتر از 2 تا 3 رنگ نشود.

بر اساس آن چیزی که در رابطه با روانشناسی رنگ ها در تبلیغات گفتیم، هر رنگی معنا و مفهوم مخصوص به خود را دارد و با اضافه کردن هر رنگ، به پیام محتوای تبلیغاتی یا معرفی برند شما اضافه می شود.

اگر رنگ های زیادی استفاده کنید، بیننده گیج می شود و در انتقال درست پیام به او ناموفق خواهید بود.

استثنا: استثناهایی موفق در این زمینه داریم که می توان به لوگوی گوگل اشاره کرد.


مسئول فروش : 09156416142

مدیر فروش: 09153861761

اینستاگرام ما

کیارش تجارت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
سبد خرید