فرایند تولید سوهان
1- تهیه خمیر
- تهیه خمیر بخش اصلی و اساسی تهیه سوهان می باشد . در این مرحلـه به میـزان ٢٠ کیلوگرم آرد نول و ۵,١ – ١ کیلوگرم جوانه گندم را در ظرف بزرگ بار قسمت ( دیگ بار قسمت ) ریخته و مقداری آب به مخلوط آرد و جوانه گندم اضافه کرده بطوری که محلول رقیقی ( دوغ آب ) تهیه شود .
- لازم به ذکر است که با توجه به فصل تولید سوهان دمای آب و مو اد اولیه مورد استفاده متغیر است و برای ایجاد محلـول رقیق در زمستان از آب با دمای حدود ٣۵ درجه سانتیگراد و در تابستان از آب معمولی و یا آب ٣۵ درجه سانتیگراد استفاده می شود .
- شعله زیر دیگ بار قسمت و همچنین دستگاه همزن را روشن کرده ، آرد ، جوانه گندم و آب را با یکدیگر کاملاً مخلوط کرده و در مدت حرارت دادن که دمای مخلوط به ١۵٠ تا ٢٠٠ سانتی گراد می رسد دستگاه همزن همزمان با ادامه پخت ، مواد را جهت یکنواختی بیشتر مخلوط می کند و این عمل ( حرارت دادن و هم زدن ) تـا بـه دست آوردن قوام مناسب و برطرف نمودن بوی خام ادامه می یابد و در صورتیکه مخلوط به قوام نرسید و بوی خام آن برطـرف نگردد می توان مقداری آب به آن اضافه نمود و عمل پخت را ادامه داد .
- زمانیکه مخلوط به حالت جوش درآمد شعله زیر بار را قطع کرده بار به مدت ١۵ تا ٢٠ دقیقه به حال خود گذاشته می شود که در اصطلاح به این عمل خواباندن بار می گویند .
- پس از این مرحله شعله زیر دیگ بار را روشن نموده تا بار به حالت جوش بیاید در این مرحله مقدار ۵,٢٣ کیلوگرم شکر به آرد اضافه می شود و کاملاً در مخلوط حل می شود .
- بر اساس حجم بار مدت زمان حرارت دادن بار جهت حل شدن شکر در مخلوط حدود ١ تا ۵,١ ساعت می باشد پس از سپری شدن این قسمت بار به سفتی مورد نظر می رسد و می جوشد . جهت اضافه نمودن روغن مجدداً شعله زیر بار قطع می شود تا بار خنک شود .
- در این مرحله روغن اضافه شده و کاملاً مخلوط می گردد سپس دو کیلوگرم زرده تخم مرغ که از قبل با نیم تا یک کیلوگرم شکر مخلوط و به هم زده شده ، اضافه می گردد که در این حالت خمیر عمل آورده می شود سپس ٢ تا ٧ مثقال پودر زعفران حل شده در آب یا گلاب به بار اضافه می شود .
- پس از طی این مراحل و یکنواخت شدن بار ، آن را با پیمانه بزرگی به ظروفی با گنجایش ١۵ کیلوگرم موسوم به کاسه پسایی منتقل و سپس آنها را به مکانی نسبتاً خنک منتقل می کنند تا در فرآیند های بعدی تولید مورد استفاده قرار گیرد .
اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان
2- رساندن ( آبگیری و عمل آوری خمیر )
- این مرحله شامل آبگیری و عمل آوری خمیر است . در مرحله آبگیری بار از کاسه پـسایی به کاسه پسایی دیگری موسوم به پستایی یا دیگ آبگیری تحت شرایط حرارتی ٢٠٠‐١۵٠ درجه سانتیگراد منتقل می شود و مخلوط توسط همزن هم زده می شود تا آب آن بخار شود ، غلظت آن افزایش پیدا کرده تا شکل آن به خمیر نزدیکتر گردد .
3- شکل دهی
- شکل دهی سوهان طی سه مرحله انجام می پذیرد که شامل غنچه گیری ، مشته زنی و آرایش سوهان می باشد . در مرحله غنچه گیری توده خمیر به قطعات کوچکتری تقسیم بندی می شود این قطعات که غنچه نامیده می شوند به سینی های دیگر منتقل می شوند .
- غنچه های چیده شده جهت شکل دهی نهایی توسط یک وسیله دستی تحت فشار قرار گرفته و کوبیده می شود که بسته به شکل سوهان میان تخت شدن آن متفاوت می باشد و با افزودن مغز پسته و خلال بادام که از قبل خرد و آماده سازی شده آرایش سـوهان انجام می گیرد ایـن مرحله تقریبـاً با مرحلـه مشته زنی همراه می باشد .
4- خنک کردن و بسته بندی
- در این مرحله سوهان به صفحه فلزی بزرگی که در مقابل آن یک خنک کننده قرار دارد منتقل می شود و سوهان خنک شده و شکل نهایی را به خود می گیرد . سوهان پس از سرد شدن بر اساس اندازه ، نوع سوهان و گنجایش وزن ظرف بسته بندی می شود .
- جهت جلوگیری از چسبیدن سوهان ها به یکدیگر و سطح ظروف بخصوص ظروف فلزی از کاغذهای مخصوص ( کاغذ مومی ) در بین لایه های سوهان استفاده می شود . سپس توزین و درب بندی ظرف سوهان انجام می گیرد و جهت جلوگیری از نفوذ هوا لایه نازکی از پلاستیک در بین درب و بدنه ظرف قرار می گیرد که تحت حرارت دوخته می شود . پس از طی این مراحل بسته های سوهان درجای خشک و خنک و دور از نور نگهداری می گردد .
ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز برای تولید سوهان
• ماشین همزن دیگ بار قسمت
• ماشین همزن پسایی دیگ آبگیری
• دیگ بار قسمت
• دیگ پستایی ( دیگ آبگیری )
• کاسه پسایی
تماس با ما
مسئول فروش : 09156416142
مدیر فروش: 09153861761
بدون دیدگاه