پاستوریزاسیون شیر

مراحل پاستوریزاسیون شیر

آیا میدانید…

ما به روش های سریع و قابل اجرا برای کنترل فرایند، با هدف نظارت بر ایمنی و کیفیت مواد غذایی نیاز داریم؟

پاستوریزاسیون چیست؟

پاستوریزاسیون فرایندی است که طی آن غذاهای بسته بندی شده و غیر بسته بندی شده خاصی (مانند شیر و آب میوه) با گرمای ملایم، معمولاً کمتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد (۲۱۲ درجه فارنهایت) تحت عمل قرار میگیرند تا عوامل بیماری زا را از بین ببرند و ماندگاری یا عمر قفسه را گسترش دهند.

پاستوریزاسیون چگونه عمل میکند؟

این فرایند با از بین بردن یا غیر فعال کردن موجوداتی که به فساد کمک می کنند، از جمله باکتری های رویشی اما نه اسپورهای باکتریایی، از غذاها محافظت می کند.
این فرایند به نام دانشمند فرانسوی لویی پاستور نامگذاری شد که تحقیقاتش در دهه ۱۸۸۰ نشان داد که فرآیند حرارتی میکرو ارگانیسم های ناخواسته در شراب را غیر فعال خواهد کرد.
امروزه پاستوریزاسیون به طور گسترده ای در صنعت لبنیات و دیگر صنایع فرآوری مواد غذایی برای رسیدن به حفظ مواد غذایی و ایمنی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع مختلف روش های فرآیند حرارتی را نام ببرید؟

1- حرارت دهی : شیر را تا بین ۵۷ تا ۶۸ درجه سانتی گراد حرارت دهید و به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید. حرارت دهی، باکتری های بیماری زا را هدف قرار می دهد، در حالی که باکتری های خوب را در محصول باقی می گذارد. دماهای پایین ساختار و طعم شیر را تغییر نمی دهند.
2- پاستوریزاسیون بسته : همچنین به عنوان پاستوریزاسیون طولانی مدت با دمای پایین (LTLT) شناخته می شود. شیر را تا 63 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه حرارت دهید. زمان نگهداری طولانی باعث تغییر در ساختار پروتئین شیر و طعم می شود.
3- پاستوریزاسیون برقی : همچنین به عنوان زمان کوتاه با دمای بالا (HTST) پاستوریزاسیون شناخته می شود. شیر را تا بین ۷۲ تا ۷۴ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه گرم کنید. در این نوع پاستوریزاسیون، اسپور باکتری های بیماری زای مقاوم (اسپور کلستریدیوم بوتولینوم) هدف قرار می گیرد.
4- پاستوریزاسیون دمای فوق العاده بالا (UHT) : شیر را تا بین ۱۳۵ تا ۱۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲ تا ۴ ثانیه حرارت دهید. گرمای شدید کوکسیلا برنتی را هدف قرار می دهد که باعث تب کیو می شود. گرما تمام اشکال رویشی باکتری ها را می کشد و شیر می تواند به مدت ۹ ماه باقی بماند.
5- استرلیزه کردن کنسرو : این یک رویه مرطوب است که در آن محصولات شیر کنسرو شده در اتوکلاو / اتاق فرآیند تخصصی قرار می گیرند. حرارت به بین 115 درجه سانتی گراد تا 121 درجه سانتی گراد به مدت 10 تا 20 دقیقه می رسد.


اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان


پاستوریزاسیون شیر

پاستوریزاسیون شیر فرایند گرم کردن شیر (یا محصول شیر) در یک دمای از پیش تعیین شده برای یک دوره مشخص بدون آلودگی مجدد در طول کل فرایند است.

دمای از پیش تعیین شده به چه عاملی بستگی دارد؟

دمای از پیش تعیین شده معمولاً به مقاومت گرمایی میکروارگانیسم های فساد بستگی دارد که برنامه پاستوریزاسیون برای از بین بردن آن ها هدف قرار می دهد.

مدل های مورد استفاده در پاستوریزاسیون شیر:

1- پاستوریزا سیون زمان کوتاه، درجه حرارت بالا

این نوع پاستوریزاسیون، پاستوریزاسیون برقی هم نامیده می شود.

  • پاستوریزاسیون برقی شامل گرم کردن شیر تا ۷۱٫۷ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ ثانیه برای کشتن کوکسیلا بورنتی است که مقاوم ترین عامل بیماری زای مقاوم در برابر گرما در شیر خام است.
  • از آنجا که از نظر فنی غیرممکن است که شیر را به آن دمای دقیق بیاوریم، همیشه کار کردن با طیفی از دماها بی خطر است. برای ایمن بودن می توانید شیر را تا بین ۷۲ تا ۷۴ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه گرم کنید.
  • این کار اطمینان حاصل خواهد کرد که شیر به طور یکنواخت تا دمای مورد نیاز گرم می شود. این روش در سیستم های پاستوریزاسیون پیوسته مناسب ترین است. شیر پاستوریزه برقی بین ۱۶ تا ۲۱ روز نگه داشته خواهد شد. به دلایل تجاری، برخی از تولیدکنندگان عمداً تعداد روزها را کاهش می دهند تا محصولات را از قفسه ها خارج کنند.

2- پاستوریزاسیون درجه حرارت کم، زمان طولانی (LTLT)

  • در اینجا دماهای مورد استفاده برای پاستوریزاسیون به ۶۳ درجه سانتی گراد کاهش می یابد و به مدت ۳۰ دقیقه نگهداری می شود. دوره نگهداری طولانی مدت ساختار پروتئین های شیر را تغییر می دهد و آن را برای ساخت ماست مناسب تر می کند.
  • این روش برای پاستوریزاسیون بسته ای که در آن شیر، جهت پاستوریزاسیون موثر، در ظروف پوشش دار قرار می گیرد، بهترین است. طرح های بسیاری از پاستوریزاسیون های بسته ای در بازار وجود دارند که هم برای استفاده های خانگی و هم برای استفاده های تجاری مناسب هستند.

3- پاستوریزاسیون حرارتی فوق العاده بالا

  • این یک روش پاستوریزاسیون کاملاً بسته است. محصول هرگز حتی برای کسری از ثانیه در طول کل فرایند در معرض قرار نمی گیرد. این شامل گرم کردن شیر یا کرم بین 135 درجه سانتی گراد تا 150 درجه سانتی گراد به مدت یک تا دو ثانیه است که سپس سرد کردن بلافاصله و بسته بندی غیر عفونی آن در یک ظرف هوابند، برای ذخیره سازی، در دستور کار قرار می گیرد.
  • با وجود خطر قهوه ای شدن میلارد، پاستوریزاسیون UHT همچنان محبوب ترین روش حفظ شیر برای تولید شیر ایمن و پایدار باقی مانده است.

تماس با ما

مسئول فروش : 09156416142

مدیر فروش: 09153861761

اینستاگرام ما

کیارش تجارت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
سبد خرید