خط تولید نوشابه در کارخانه قسمت اول

خط تولید نوشابه در کارخانه قسمت اول

مراحل تولید نوشابه در کارخانه

1-تصفیه آب برای تولید نوشابه

آب قبل از استفاده در خط تولید نوشابه شیشه ای باید تصفیه و سختی گیری شود. دو شکل تصفیه آب برای دو کاربرد مختلف در واحد تصفیه کارخانه نوشابه سازی انجام میشود:

  • تصفیه فیزیکی: در این نوع تصفیه سختی موقت را پایین می آورند و اصطلاحا آب را گچ گیری می کنند. در اینجا تا حدودی عمل ضدعفونی هم انجام می شود. این نوع آب برای شست و شوی بطری های نوشابه مناسب است.
  • تصفیه شیمیایی و میکروبی: برای تولید مایع نوشابه به کار می رود.

2-ورود آب به تانک واکنش

  • این واحد متشکل از یک تانک مکعب به نام تانک استوانه ای مخصوص کلر و آهک و تانک استوانه ای دیگری برای سولفات و پمپ های مربوطه جهت تخلیه مواد شیمیایی واکنش کننده به آب خام می باشد. در کنار این ها تانک های استوانه‌ای دیگر به نام‌های فیلتر شنی و فیلتر کربنی و در نهایت فیلتری که پالیشر نام دارد قرار دارند .فیلتر شن و کربن در یک تانک استوانه ای بزرگ جای گرفته است.
  • هدف از تصفیه آب ، تهیه آبی است که برای مصرف مورد نظر آن مناسب است . عملیات تصفیه در خط تولید نوشابه شیشه ای شامل حذف گازهای محلول و مواد معدنی ناخواسته است. شدت آب پمپ شده 8000 گالن در ساعت می باشد ، پس از ورود آب به تانک واکنش، مواد شیمیایی لازم جهت انجام واکنش های شیمیایی به درون این تانک ریخته می شود.

این مواد شامل موارد زیر است :

آهک آبدار

  • از این ماده برای تصفیه شیمیایی با کم کردن غلظت مواد محلول در آب استفاده می شود. در این روش با افزودن مواد شیمیایی به آب و ترکیب آنها با سختی های محلول در آب رسوبات نامحلول ایجاد شده و ته نشین می گردند.

سولفات فرو به عنوان منعقد کننده

  • یکی از مراحل تصفیه در خط تولید نوشابه شیشه ای، جدا کردن ذرات معلق به شکل ذرات کلوئیدی است که نمی توان آنها را به وسیله روش هایی مثل عبور از صافی‌های معمولی و ته نشین کردن جدا نمود. جهت جداساختن این ذرات باید از منعقد کننده های سولفات فرو استفاده کرد.

هیپوکلرید کلسیم جهت ضد عفونی کردن آب

  • غلظت‌های موردنیاز هر یک از موارد فوق به ترتیب PPM40 و PPM50 و PPM10-8 می باشند . تانک واکنش در خط تولید نوشابه شامل همزن‌هایی است که وظیفه این همزن ها اختلاط بیشتر مواد شیمیایی با آب و بالابردن راندمان کار تصفیه می باشد .
  • رسوب دادن در قسمت رسوب دادن شیمیایی در حرارت معمولی توسط آهک Coid – Limeproce انجام می گیرد. رسوبات تشکیل شده که اکثراً شامل کربنات کلسیم و هیدروکسید منیزیم می باشد در انتهای تانک واکنش تجمع می یابند. در این مرحله از خط تولید نوشابه سختی آبی که در حدود PPM360 بوده توسط انجام واکنش های ذکر شده تا زیر PPM50 نزول خواهد کرد.

اگر محصولی برای فروش دارید شما نیز میتوانید تامین کننده کیارش تجارت شوید : ثبت نام تامین کنندگان


3-عبور آب از فیلتر شنی

  • آب جمع شده توسط پمپی به درون فیلتر شنی فرستاده می شود. هدف از استفاده از این فیلتر در کارخانه نوشابه سازی، جداسازی ذرات منعقد شده است که همراه جریان آب به این قسمت رسیده اند تانک فیلتر شنی باید از 70% از شن پر باشد و 30% فضای خالی بربالای آن پیش بینی شود .
  • این فضای خالی به منظور ایجاد فضای مناسب جهت انبساط شنها درهنگام عمل شستشوی معکوس وجلوگیری ازخارج شدن ذرات شنی از تانک می باشد.فیلتر نمودن صحیح بستگی به منشاء جریان آب به تانک شن می باشد .
  • این فشار در سطح شن نباید از 2 گالن در تصفیه برای هر فوت مربع تجاوز نماید، در غیر این صورت عمل فیلتر نمودن خوب انجام نمی گیرد و این اجسام برتانک ذغال منتقل می گردند.

4-عبور آب از صافی کربن

  • آب خارج شده از فیلتر شنی که PH آن مناسب جهت جذب کلر (PPM10-8) می باشد به فیلتر کربنی وارد می شود . صافی کربن از یک لایه کربن فعال و یک بستر شنی که با عمق‌های مساوی هر یک به اندازه طول تانک صافی کربن تعبیه شده اند در این قسمت قرار گرفته اند.
  • کربن فعال قادر است طعم های نامناسب، بوهای نامطلوب و رنگ‌های زائد را از آب بگیرد. بازده کربن نیز بسته به سطح فعالیت ذرات کربن دارد .
  • اگر جریان آب بیش از 2 گالن در دقیقه باشد، ذغال قادر نخواهد بود تمام کلر را جذب کند و مسلماً کلر با آب از این تانک خارج شده و به نوشابه طعم نامطلوبی می دهد .
  • عمل فیلتر شنی که در زیر کربن قرار گرفته، جذب ذرات منعقده ای است که توانسته اند از فیلتر شنی عبور کنند آب خارج شده از صافی کربن حداکثر باید دارای PPM 5% کلر باشد.

5-پالیشر آب (Water polisher)

  • در خط تولید نوشابه شیشه ای تصفیه نهایی برای جداسازی این ذرات ریز توسط دستگاهی به نام پالیشر انجام می گیرد . فیلتر پالیشر که به شکل استوانه ای توخالی می باشد دارای منافذی می باشد.
  • بنابراین ذرات بزرگتر از این منافذ توسط این فیلتر جذب خواهد شد آب خارج شده از پالیشر آب تصفیه شده قابل شرب بوده و از این قسمت جهت مصرف در واحد عصاره سازی توسط لوله هایی به واحد مربوطه هدایت می گردد.

6-تهیه گاز کربن دی اکسید

  • گاز در کارخانه نوشابه سازی از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا که مصرف گاز درنوشابه ها امری ضروری است .حالت کف کننده و طعم سوزاننده در نوشابه های گازدار مربوط به وجود گاز دی اکسید کربن در آنها می باشد. این گاز علاوه بر ایجاد طعم به دلیل ایجاد محیط اسیدی به عنوان یک نگهدارنده نیز تلقی می گردد.

7-سیستم تهیه گاز دی اکسید کربن

  • گاز از سوزاندن گازوئیل توسط بویلرها حاصل می شود . گاز حاصله وارد سه برج که به ترتیب برج آب برای شست و شوی گازها « به صورت جریان نا هم سو » و برج دوم برای جمع آوری گازهای سمی و برج منواتیل امین MEA برای جذب گازها و CO . CO وارد کپسول پرمنگنات می گردد ، پرمنگنات گازهای CO را به کربن دی اکسید تبدیل می کند و بعد از مایع شدن توسط آب وارد منبع ذخیره می گردد میزان مصرفی گازوئیل دراین واحد حدوداً Lit/h 150 می باشد .

تماس با ما

مدیر فروش : 09935907409

اینستاگرام ما

کیارش تجارت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
سبد خرید